Viime viikonloppuna meillä olikin vuoden "lötköilyn" jälkeen aktiivinen viikonloppu.

Lauantaina käytiin Copon ja Speedyn kanssa Lahden KVssä. Molemmille pojille heltisi hienosti EH ja komeat punaiset nauhat. Tiinu jätettiin tällä kertaa kotia. Neitokaisella oli hiukkasen niukasti karvaa. Samoin vanha rouvat odottivat vuoroaan sunnuntaille.

Sunnuntaina sitten osallistuttiin VARPSin järjestämälle luonnetestille Emman, Ritan ja Capon voimin. Speedy oli myös ilmoitettu, mutta jätettiin kuitenkin kotiin, kun alle 2v koira ei voi ko testiin osallistua. Ensivuoden puolella sitten uudestaan.

Kaikki kolme osallistujaa saivat tuloksen: Capolle upea 140p noudattaen Cairn-profiilin ihanne käyrää. Emmalle 67p, pahimpana painolastina oli pehmeys ja  Ritalle 96p, jota tulosta painoi alas puolustushalu. Näistä kumpikaan ominaisuus ei tietysti ole cairneille tyypillisiä, mutta eivät niin hankalia ominaisuuksia etteikö niiden kanssa voisi elää. Toisaalta monta aikaisemmin mieltä ihmetyttänyttä piirrettä sai nyt selityksen ja se on varmasti tilaisuuden paras anti. Hienoa myös kun meillä on jo rotujärjestön moottoroimana oma cairnin luonneprofiili. Kovasti helpottaa cairnin ymmärrystä ja toisaalta vähentää riskiä että cairnia katsottaisiin palveluskoiralinssien läpi. Siihen muottiin cairn ei muovaudu.

Lopuksi vielä pentulaatikkosuppa-asiaa... Kuulostaa siltä että joulukuun alussa pentulaatikolla kuhisee